Ogrestin film dobitnik je Grand prixa „Beogradski pobjednik“ u programu manjinskih koprodukcija, a pripala mu je i nagrada za najbolju režiju kao i nagrada filmskih kritičara „Nebojša Đukelić“ za najbolji film zemalja u susjedstvu

Film Zrinka Ogreste ‘S one strane’, koji je na nedavno završenom Berlinaleu nagrađen posebnim priznanjem, višestruki je laureat 44. FEST-a, međunarodnog filmskog festivala, koji se od 26. veljače do 6. ožujka održavao u Beogradu. Ogrestin film dobitnik je Grand prixa „Beogradski pobjednik“ u programu manjinskih koprodukcija, a nagrada se sastoji od skulpture i 3.000 eura koji se dodjeljuju producentima filma.
Grand Prix za Ogrestin film dodijelio je žiri kojim je predsjedavao beogradski glumac Dragan Bjelogrlić uz članove rumunjsku glumicu Cosminu Stratan, umjetničkog direktora festivala u Cottbusu Bernda Budera, srpskog redatelja Vuka Ršumovića i hrvatskog redatelja Nevia Marasovića.
Ogresti je pripala i nagrada za najbolju režiju kao i nagrada filmskih kritičara „Nebojša Đukelić“ za najbolji film zemalja u susjedstvu. Žiri kritike koji je Ogresti dodijelio „Nagradu Nebojša Đukelić“ činili su filmski kritičari Zoran Janković, Stjepan Hundić i Filip Feti Dautović. Nagrada se sastoji od diplome i 5.000 eura u uslugama produkcije.
Od hrvatskih filmova za iste su nagrade konkurirali i Zvizdan Dalibora Matanića, Ti mene nosiš Ivone Juke, Život je truba Antonia Nuića i Narodni heroj Ljiljan Vidić Ivana Gorana Viteza. Film S one strane se u hrvatskim kinima počinje prikazivati 10. ožujka.
(www.vecernji.hr)