Na festivalu sudjeluju tri hrvatske produkcije i koprodukcije – “Moj život bez zraka” Bojane Burnać, “Muškarci ne plaču” Alena Drljevića i “Dede” Mariam Khatchvani

Za natjecateljski program jednog od najstarijih i najprestižnijih europskih filmskih festivala, Međunarodni festival u Karlovym Varyma, koji će se održati od 30. lipnja do 8. srpnja, izabrana su i tri hrvatske produkcije i koprodukcije – “Moj život bez zraka” Bojane Burnać, “Muškarci ne plaču” Alena Drljevića i “Dede” Mariam Khatchvani.

Dugometražni dokumentarni film “Moj život bez zraka” Bojane Burnać priča je o rekorderu u ronjenju na dah Goranu Čolaku, užicima i životnim rizicima maksimalnog držanja daha. Film je imao svjetsku premijeru na prestižnom festivalu Hot Docs u Torontu, dok će prikazivanje u natjecateljskom programu dokumentarnog film na Međunarodnom filmskom festivalu u Karlovym Varyma biti njegova europska premijera.

U službenu natjecateljsku selekciju jednog od najstarijih i najprestižnijih europskih festivala uvrštena je i manjinska hrvatska koprodukcija “Muškarci ne plaču”, dugometražni igrani prvijenac bosanskohercegovačkog redatelja Alena Drljevića.

U festivalskom natjecateljskom programu “East of the West” svjetsku premijeru će imati i dugometražni igrani prvijenac “Dede” gruzijske redateljice Mariam Khatchvani, također nastao kao hrvatska koprodukcija (MP filmska produkcija).