U natjecateljskim programima 35. međunarodnog festivala Anima prikazat će se kratkometražni animirani film ‘Stakleni čovjek’ Daniela Šuljića, ‘Slatki snovi’ Dinka Kumanovića i manjinska hrvatska koprodukcija ‘Život s Hermanom H. Rottom’ autorice Chintis Lundgren

U natjecateljskim programima 35. međunarodnog festivala Anima, koji se od 5. do 14. veljače održava u, prikazat će se kratkometražni animirani film ‘Stakleni čovjek’ Daniela Šuljića, ‘Slatki snovi’ Dinka Kumanovića i manjinska hrvatska koprodukcija ‘Život s Hermanom H. Rottom’ autorice Chintis Lundgren.
Film ‘Stakleni čovjek’ nastao je u produkciji Kreativnog sindikata i koprodukciji Zagreb filma, a prikazat će se u međunarodnom natjecateljskom programu u koji je uvršten i višestruko nagrađivani kratkometražni animirani film ‘Život s Hermanom H. Rottom’, nastao u koprodukciji estonskog studija Chintis Lungreni Animatsioonstuudia, Adriatic Animation iz Pule, Umjetničke organizacije Anima iz Zagreba i danskog GoodJobStudios.
Kratkometražni animirani film ‘Slatki snovi’, nastao u produkciji Zagreb filma, premijerno je prikazan na prošlogodišnjem izdanju Animafesta, a u Bruxellesu će biti prikazan u međunarodnom dječjem natjecateljskom programu.
U sklopu 35. izdanja Anime gledatelji će vidjeti 135 kratkometražnih filmova iz cijelog svijeta, a o pobjednicima odlučuju međunarodni žiri i publika. Uz filmove kratkog metra u sklopu festivala na programu su i novi dugometražni animirani filmovi; između ostalih Anomalisa u režiji Charliea Kaufmana i Duka Johnsona te Miss Hokusaï japanskog redatelja Keiichija Hare. Uz Japan, fokus je i na animaciji Velike Britanije, a svi ostali detalji vezani uz festival dostupni su na njegovim službenim stranicama. (HAVC)