Među ovogodišnjim, domaćim gostima festivala je i Neda Miranda Blažević-Krietzman. Pjesnikinja, prozaistica, slikarica i fotografkinja od 2007. živi i radi u San Diegu u Kaliforniji i u Zagrebu

Treći Zagreb Book Festival održava se od 22. do 28. svibnja u Muzeju za umjetnost i obrt. Tijekom sedam dana u više od pedeset događanja nastupit će preko osamdeset stranih i domaćih gostiju. Na još dvije lokacije u samom centru grada, u kinu Tuškanac i Vinyl baru, u sklopu Festivala bit će prikazana tri filma i održana četiri koncerta.

Ove će godine, zbog zajedničkog povijesnog naslijeđa, kulturnog i društvenog utjecaja te snažne umjetničke scene koja na najbolji način spaja tradicionalno i moderno, Festival predstaviti Austriju, posebno imajući u vidu činjenicu da je 2017. godina proglašena Godinom austrijsko-hrvatske kulturne suradnje. Kroz aktualne i važne teme hrvatskoj će publici približiti austrijsku književnost, film, glazbu i društvenu klimu.

Kao tema Festivala nametnula se fragilnost – tema koja u današnjem svijetu nestalnosti i neizvjesnosti zauzima ključno mjesto u djelima mnogih umjetnika, kao i u životima svih nas. Novi koncept Festivala potaknut će na promišljanje današnjice kroz umjetnička djela i razgovore s nekim od najznačajnijih europskih intelektualaca, a odrazit će se u večernjim diskusijama o našim svakodnevnim fragilnostima – ravnopravnosti, društvenih sustava, slobode govora, virtualnih identiteta i drugih.

Imajući na umu da je znatiželju, promišljanje i odgovornost presudno usvojiti što ranije, prvi dio svakog dana bit će posvećen najmlađima.

Osim književnog programa i ove će godine, u još bogatijem izdanju, posjetitelji imati priliku uživati u živom glazbenom programu te suvremenim filmovima koji su već postali tradicionalni program Zagreb Book Festivala.

Program

Gosti

Među ovogodišnjim, domaćim gostima festivala je i Neda Miranda Blažević-Krietzman, pjesnikinja, prozaistica, slikarica i fotografkinja. Studij komparativne književnosti i sociologije završila je na Filozofskome fakultetu u Zagrebu. Od 2007. živi i radi u San Diegu u Kaliforniji i u Zagrebu. Piše na hrvatskom i engleskom. Do sada je objavila jedanaest zbirki pjesama, četiri romana, među kojima se posebno ističe Američka predigra, te tri zbirke pripovijedaka.
(www.mvinfo.hr)