Susret će se održati od 27. do 29. listopada u gradu Santiago de Chile u Čileu

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Buenos Airesu pozivati na SUSRET HRVATSKE DIJASPORE U JUŽNOJ AMERICI 2017. koji će se održati od 27. do 29. listopada 2017.godine u gradu Santiago de Chile u Čileu.
Ideja za približavanjem i okupljanjem hrvatskih zajednica i njihovih potomaka raspršenih po Čileu, Boliviji, Ekvadoru i Peruu potekla je krajem veljače 2015. godine inicijativom Veleposlanstva Republike Hrvatske u Santiago de Chileu, što su s entuzijazmom prihvatile hrvatske zajednice i njihovi predstavnici.
Zahvaljujući zajedničkom naporu, ostvarila su se dva godišnja susreta – u Limi (Peru) i Santa Cruz de la Sierri (Bolivija) kojem su se priključile i hrvatske zajednice iz Argentine, Kolumbije i Paragvaja.
Potvrđujući ovo vrijedno iskustvo, očekujemo nazočnost državne tajnice Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Zdravke Bušić na skupu.
Željeli bismo da ovaj susret hrvatske dijaspore u Južnoj Americi bude nastavak prethodnih, te očekujemo veliki broj sudionika kako je dogovoreno na zadnjem susretu u Santa Cruz de la Sierri u Boliviji u travnju 2016. godine.
Ljubazno vas molimo da potvrdite svoje sudjelovanje na e-mail: diasporacroata2017@estadiocroata.cl
Potičemo proces približavanja i povezivanja hrvatskih zajednica na ovome kontinentu s ciljem stvaranja mreže suradnje koja će utjecati na postizanje bolje povezanosti s matičnom zemljom, osnaživanje naših korijena, jezika i tradicija preko pjesme, glazbe i folklora, kao i stvaranje linije za povećanje trgovačkih odnosa među našim zemljama i s Hrvatskom.
(ar.mvep.hr)