Susret u župi sv. Kristofora u Preungesheimu, u organizaciji Hrvatskoga dušobrižničkog ureda iz Frankfurta, okupio je oko sto hrvatskih studenata koji studiraju na njemačkim sveučilištima, a vodio ga je ekumenski teolog dr. fra Ivan Macut, dušobrižnik u HKM Berlin

Treći susret hrvatskih studenata u Njemačkoj o temi „Spašavaju li se pripadnici drugih religija – odgovor Crkve“ održan je 22. studenoga u župi sv. Kristofora u Preungesheimu u Frankfurtu na Majni, u organizaciji Hrvatskoga dušobrižničkog ureda iz Frankfurta. Na susretu se okupilo oko sto hrvatskih studenata koji studiraju na njemačkim sveučilištima, a vodio ga je ekumenski teolog dr. fra Ivan Macut, franjevac Franjevačke provincije Presvetoga Otkupitelja sa sjedištem u Splitu, koji djeluje kao dušobrižnik u HKM Berlin.
Susret je započeo prigodnom molitvom. Potom je okupljene pozdravio delegat za hrvatsku pastvu u Njemačkoj vlč. Ivica Komadina i zaželio im plodonosan treći susret. U sklopu zadane teme dr. Macut je održao tri predavanja. Nakon predavanja radilo se po skupinama.
Predsjednica Udruge hrvatskih studenata München Dragica Udiljak predstavila je udrugu koja uspješno djeluje u Münchenu te je istaknula kako im je želja da se udruga proširi i u druge krajeve Njemačke.
Misno slavlje uoči svetkovine Krista Kralja u crkvi Sv. Kristofora predvodio je dr. fra Ivan Macut u zajedništvu s delegatom vlč. Ivicom Komadinom, predstavnikom Rajnsko-majnske regije fra Antom Bilićem (HKM Mainz), fra Željkom Ćurkovićem (HKM Frankfurt), don Matom Križićem (HKM Ingolstadt), fra Antom Ivanom Rozićem (HKM München). Misno slavlje svojim je skladnim pjevanjem uveličala skupina mladih iz HKM Mannheim predvođena orguljašicom iz te misije prof. Magdalenom Ferenčinom.
Nakon misnog slavlja bila je zajednička večera, nakon čega su se studenti družili uz pjesmu i razgovor. Ujedno je predloženo da se sljedeći susret održi u HKM Berlin.

Tekst i fotografije: Adolf Polegubić