Lerove „Vjerenice“ proglašene su najboljom predstavom na Festivalu kazališnih amatera Hrvatske u Vodicama 2015. a iste godine ova Lerova predstava bila je igrana i na Dubrovačkim ljetnim igrama i Splitskom ljetu

Studentski teatar Lero gostovat će u Sloveniji gdje će sklopu Međunarodnog kazališnog festivala Linhartovo srečanje prikazati predstavu ‘Vjerenice’ Davora Mojaša u režiji autora. U izboru Hrvatskog sabora kulture dubrovački Lero predstavljat će hrvatski kazališni amaterizam na ovom festivalu koji se po 55. put održava u Postojni od 29. rujna do 1. listopada.

Lerove „Vjerenice“ proglašene su najboljom predstavom na Festivalu kazališnih amatera Hrvatske u Vodicama 2015. a iste godine ova Lerova predstava bila je igrana i na Dubrovačkim ljetnim igrama i Splitskom ljetu. Scenografkinja i kostimografkinja je Dubravka Lošić, tehničko vodstvo Mato Brnjić, ton i svjetlo Antonio Ljubojević a u predstavi igraju: Jasna Held, Ksenija Medović, Matilda Perković, Zvončica Šimić i Ana Petrović.

Ovo je inače drugi nastup Studentskog teatra Lero na ovom slovenskom kazališnom festivalu. Lero je u Postojni nastupio i 2013. godine kada je prikazao predstavu „Mjesečina za Lady Macbeth“ Milana Milišića u režiji Davora Mojaša.

Predstavu „Vjerenice“ lerovci će odigrati završne festivalske večeri 1. listopada u Kulturnom domu u Postojni, u 20 sati.
(Culturenet.hr)