U restoranu Volkshaus kuhat će vrhunski kuhari rovinjske Maistre, a predstavit će se i hrvatska vina iz ponude tvrtke Vallis Aurea. Istovremeno se održava i FESPO, najveći turistički sajam u Švicarskoj na kojem je ove godine Hrvatska zemlja-partner

U restoranu Volkshaus, u središtu Züricha, upravo se održava tjedan istarske i dalmatinske kuhinje. Voditelji ovog uglednog restorana prihvatili su ideju Tina Jurčića (Augustus Feinkost) i pozvali vrhunske kuhare rovinjske Maistre. Oni će od srijede do subote (28. – 31. siječnja) pripremati tradicionalna istarska i dalmatinska jela (npr. maneštra od bobići, bakalar s palentom, žgvacet…) ali i neka moderna jela, kao što je npr. carpaccio od mesa istarskog goveda (boškarin). Paralelno s ovom gastronomskom senzacijom predstavljena su i hrvatska vina iz ponude tvrtke Vallis Aurea (Schaffhausen). Iako gosti mogu kušati vina iz četiri vinarske regije – Istra, Dalmacija, Kutjevo i Plešivica -neka od njih su u ponudi kao otvorena vina, težište je ipak na vinima hrvatskog Jadrana, pa su se na vinskoj karti našli Pošip i Malvazija od bijelih vina te Teran, Plavac i Crljenak od crnih vina. 
Već prve večeri restoran je bio popunjen i Josip Blažević (Vallis Aurea) je vrlo zadovoljan interesom gostiju. Pune ruke posla imali su i istarski kuhari koji su nam u kratkom predahu rekli da su radili – kao u jeku ljetne sezone!
Napomenimo da se ovih dana održava još jedna važna manifestacija na kojoj će biti promoviran hrvatski turizam, ali i naša gastro i enološka ponuda. Naime, od 29. siječnja do 1. veljače u Zürichu se održava FESPO, najveći turistički sajam u Švicarskoj, a ove godine je Hrvatska zemlja-partner.
(www.hrvati.ch)