Stipe Miočić, koji je po struci bolničar ali radi kao vatrogasac, voli domovinu svojih roditelja – koji su iz Rtine kod Zadra

Američki Hrvat iz Clevelanda Stipe Miočić osvojio je titulu teškaškog prvaka UFC-a. U brazilskoj Curutibi, pred više od 45 tisuća domaćih navijača, nokautirao je u prvoj rundi domaćeg borca Fabricija Werduma. Miočić je u trećoj minuti borbe pogodio Brazilca desnim krošeom i Werdum je bio na podu.
-Cleveland imamo prvaka, Hrvatska imate prvaka!’, izgovorio je nakon borbe u mikrofon Stipe Miočić koji se uvijek sjeti svojih hrvatskih korijena.
Kao pravi pobjednik nije zamjerio brazilskim navijačima što su bodrili svog borca i bili protiv američkog Hrvata. Hvala svim navijačima, znam da ste sada neutješni, ali takav je ovaj sport, kazao je Miočić.
Stipe Miočić, koji je po struci bolničar ali radi kao vatrogasac, dobio je priliku za osvajanja naslova UFC-a kao zamjena za ozlijeđenog Cain Velasqueza.
Koliko jedan od najpopularnijih UFC-ov “contender” u teškoj kategoriji voli domovinu svojih roditelja vidljivo je i sa njegovih društvenih mreža. Svakih nekoliko dana Stipe Miočić na svojim profilima uvijek objavi neku sliku ili spomene Hrvatsku i svoje hrvatsko podrijetlo, koje je iz Rtina kod Zadra.
Prilikom jednog posjeta Hrvatskoj posjetio je Zagrebu gdje se fotografirao zajedno sa svojim bratom i hrvatskim policajcem ispred zgrade Hrvatskog sabora. Uz fotografiju koju je objavio na svom profilu je tada napisao: “Ispred Hrvatskog parlamenta ovog kolovoza 2014. Nedostaješ mi Hrvatska. Vraćam se brzo”.
(Fenix Magazin)