Blagdan je proslavljen u sve tri hrvatske katoličke crkve u Sydneyju, a vrhunac svega bila je velika tijelovska procesija održana ispred katedrale St. Mary gdje se okupilo vise od 30.000 vjernika, uključujući i Hrvate koji su se odazvali u velikom broju 

Blagdan Tijelovo svečano je proslavljen u sve tri hrvatske katoličke crkve u Sydneyju, a vrhunac svega bila je velika tijelovska procesija održana ispred katedrale St. Mary gdje se okupilo vise od 30.000 vjernika katolika raznih nacionalnosti, uključujući i Hrvate koji su se odazvali u velikom broju.
Iz HKC Sv. Nikola Tavelića, iz St. Johns Parka organiziran je autobus, dok su mnogi Hrvati na procesiju stigli i u privatnom angažmanu iz raznih krajeva sydneyjske metropole. Procesija je krenula od crkve St. Patricka, iz Lang Parka, York St. , sve do katedrale St. Mary. U procesiji je bilo vise od stotinu svećenika mnogih župa, a misno slavlje služio je sydneyjski biskup Terence Brady.
U svom izlaganju biskup Brady pozdravio je vjernike svih nacionalnosti, uključujući i hrvatske, naglasivši da je ovo deseta tijelovska procesija ispred katedrale St. Mary, jer su se ranijih godina procesije organizirale po raznim mjestima sydneyjske metropole.
Povodom ove procesije fra Smiljan Berišić, svećenik iz St. Nikole Tavelića iz St. John’s Parka rekao nam je da su Hrvati i ranijih godina odlazili autobusom na procesiju, osobito oni stariji koja je prijevoz time bio olakšan. Osima toga, fra Berišić je rekao da je ove godine blagdan Tijelova u hrvatskim katoličkih crkvama u Sydneyju bio dostojno proslavljen, a odaziv vjernika za svaku pohvalu.

Tekst: Franjo Harmat