Dugometražni igrani film “Ti mene nosiš”, autorice Ivone Juka i producentice Anite Juka, osvojio je nagradu za najbolji strani igrani film na nedavno održanom United International Film festivalu (UIFF) u New Yorku.

Kako se ističe u priopćenju, tom nagradom “Ti mene nosiš” dobio je još jednu potvrdu kao najbolje hrvatsko filmsko ostvarenje u 2015. godini.  

FiIm je dosad prikazan na više od 20 međunarodnih filmskih festivala, te ovjenčan s dosadašnjih ukupno deset nagrada, od kojih se posebno ističu dva Grand Prixa za najbolji film, kao i Zlatna mimoza za najbolju režiju u Herceg Novom, kojima se pridružila i najnovija nagrada za najbolji strani igrani film u New York Cityju.

Odbor Nagrade Vladimir Nazor za najbolje umjetničko ostvarenje u RH za 2015. na području filma godišnju nagradu dodijelio je Ivoni Juka za scenarij i režiju.

Film je nominiran za Najbolji europski film koju dodjeljuje prestižna Europska filmska akademija, a našao se i u utrci za Oscara za najbolji strani film, kojeg dodjeljuje Američka akademija filmskih znanosti i umjetnosti.

U filmu glume najveće zvijezde iz regije poput Lane Barić, Vojislava Brajovića, Nataše Janjić, Helene Beljan, i brojnih drugih, a nastao je u produkciji produkcijske kuće 4film.

Kvalitetu i uspjeh filma zamijetio je i Netflix, te je tako “Ti mene nosiš” postao prvi film ne samo iz Hrvatske, već iz cijele regije, koji se našao u ponudi najpoznatije filmske platforme.

Festival suvremene svjetske kinematografije United International Film Festival (UIFF) održava se dvaput godišnje u Hollywoodu, Kalifornija, te jednom godišnje u gradu New Yorku.
(Hina)