Akademija je namijenjena maturantima, studentima i postdiplomcima iz BiH, Hrvatske i ostalih zemalja regije. Pozivamo zainteresirane na testiranja u Napretkove podružnice u Sarajevu, Tuzli, Mostaru i Zagrebu. Osim znanja njemačkog jezika uvažavat će se i zahtjevi sponzora kao i članstvo, odnosno aktivnost u Napretku

HKD Napredak – glavna podružnica Beč u suradnji s Napretkom u domovini organizira 17. Ljetnu akademiju u Beču od 9. do 28. kolovoza 2015. Akademija je namijenjena maturantima, studentima i postdiplomcima iz BiH, Hrvatske i ostalih zemalja regije.
Akademija u tri tjedna nudi raznovrstan, kvalitetan i intenzivan program: učenje njemačkog jezika (4 školska sata dnevno, prijepodne, ponedjeljak do subote), organizirane posjete, razgledanja i upoznavanje najvažnijih znamenitosti Beča i Austrije – kultura, povijest, znanost, gospodarstvo, obrazovanje, mediji, itd. 
Ljetna akademija posebno je praktična za one koji studij žele nastaviti u Beču jer će dobro naučiti njemački i usput obaviti i mnoge druge stvari oko upisa i traženja smještaja.
HKD Napredak Austrija, tj. njegov Fond za stipendiranje „Fra Ivan Frano Jukić“ pruža polaznicima puni pansion u kvalitetnom studentskom hotelu u središtu Beča, kvalitetnu i pouzdanu organizaciju Akademije, zdravstveno osiguranje za vrijeme boravka u Beču, kartu za gradski prijevoz, ulaznice i vođenje za organizirane popodnevne i večernje programe.
Cijena Akademije iznosi 1.600 eura po polazniku. Članovi HKD Napredak plaćaju iznos od 800 eura, a ostali 1.000 eura. Razliku subvencionira HKD Napredak – Fond „Jukić“. 

Pozivamo zainteresirane na testiranja u Napretkove podružnice u Sarajevu, Tuzli, Mostaru i Zagrebu. Osim znanja njemačkog jezika uvažavat će se i zahtjevi sponzora kao i članstvo, odnosno aktivnost u Napretku.
Testiranje, uz detaljnije informacije o Akademiji, bit će održano
SARAJEVO – 30.3.2015. u 15,00 sati u Kamernom teatru 55, (Titova 56). Prijave na email info@hkdnapredak.com ili tel. 033 213 768.
TUZLA – 30.3.2015. u 15,00 sati u prostorijama HKD Napredak, Glavna podružnica Tuzla (Kazan Mahala 2/II). Prijave na tel. 035 257 038 ili e-mail hkd.napredak.tz@bih.net.ba.
MOSTAR -31.3.2015. u 16:30 sati u prostorijama HKD Napredak, Glavna podružnica Mostar (Hrvatski dom „Herceg Stjepan Kosača“). Prijave na email info@hkdnapredak-mostar.com ili na tel. 063 116 100.
ZAGREB -14.5.2015. u 17,00 sati u prostorijama HKD Napredak, Glavna podružnica Zagreb – Napretkov kulturni centar (Bogovićeva 1/I). Prijave na: tel. 01 4813 156 ili e-mail napretkovkulturnicentar@hi.t-com.hr.
Prijava, na jednu od navedenih adresa, ovisno gdje želite ići na testiranje, sadrži: ime i prezime kandidata, godinu i smjer studija, osobnu procjenu znanja njemačkog jezika (početnik, srednji, napredan), članstvo u Napretku (DA ili NE), namjeru studirati u Beču (DA ili NE).
Krajnji rok za prijavu je jedan dan prije testiranja. Za ostala pitanja i informacije posjetite www.napredak.at ili kontaktirajte Glavnu podružnicu Beč na office@napredak.at.