U sklopu Godine kulture Austrija – Hrvatska 2017, organizator predstavljanja je Hrvatski institut u Beču, pokrovitelj Veleposlanstvo RH u Austriji, a sponzor bečki Magistrat 7, nadležan za kulturu

U sklopu Godine kulture Austrija – Hrvatska 2017, poznata hrvatska estradna diva Tereza Kesovija predstavit će u petak, 28. travnja, s početkom u 19 sati, u Hrvatskom veleposlanstvu u Beču, svoju autobiografiju pod naslovom „To sam ja“.

Riječ je o knjizi koja donosi sve detalje o životu i radu ove poznate međunarodne umjetnice, koja je obilježila ne samo hrvatsku nego i europsku glazbenu scenu, posebice francusku. Ulomke iz knjige čitat će autorica knjige.

Predgovor knjizi, čiji je izdavač Večernji list, a urednik Žarko Ivković, napisao je Pero Zlatar, a pogovor Arsen Dedić, s kojim je Tereza studirala flautu na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

Tereza je napisala 660 novinskih kartica, odnosno milijun i dvjesto tisuća znakova, a u knjizi je spomenuto 750 imena, od kojih značajni dio čini povijest hrvatske zabavne glazbe.

Organizator predstavljanja Terezine autobiografije „To sam ja“ je Hrvatski institut u Beču, na čelu s predsjednicom Nevenkom Petković, pokrovitelj Veleposlanstvo RH u Austriji, a sponzor bečki Magistrat 7, nadležan za kulturu.
(Fenix Magazin)

Tekst: Snježana Herek