Zahvaljujući svom pastoralnom djelovanju u Njemačkoj, odlučio je prikupljene tekstove koji su izlazili u novinama tiskati u knjizi koja´iz tiska izlazi krajem studenoga. Ovom knjigom, kaže, želi dati obol, doprinos hrvatskoj kulturnoj baštini i izvan njenih granica

Ovoga ljeta fra Jozo Župić, dušobrižnik u Münchenu, proslavio je u svom rodnom gradu Sinju 40. obljetnicu svoga svećeništva. Tom prigodom obradovao je svoje Župiće knjigom pod naslovom ´’Župići´.
Budući je u svom pastoralnom djelovanju u Njemačkoj, u kojoj i sada djeluje pokrenuo dva projekta za djecu, mlade i odrasle a to su Crtačka škola i Mikrofon je vaš , u gradovima Berlin, Ludwigsburg, München (Crtačka škola), te Mikrofon je vaš (Berlin, Ludwigsburg), odlučio je prikupljene tekstove koji su izlazili u novinama tiskati u knjizi pod naslovom ´Terapija dobrote´. Knjiga ´iz tiska izlazi krajem studenoga 2013.
Fra Jozo u uvodu svoje knjige piše: “Budući sam ove godine 2013. slavio 40. obljetnicu svoga svećeništva, (ređen sam 1. 7. 1973. u Sinju, a Prvu mladu misu slavio sam 22. 7. 1973. u Sinju) i budući je Hrvatska 1. srpnja 2013. postala punopravni član Europske zajednice, odlučio sam tiskati ovu knjigu kao spomen na moje slavlje i slavlje Hrvatske za koju je palo puno života. Ovom knjigom želim dati obol, doprinos hrvatskoj kulturnoj baštini i izvan njenih granica, a sada već europskoj Hrvatskoj. Htio sam ujedno ostaviti pečat jednoga vremena u tuđini”.
(Crodnevnik.de)