Titulu “Žena godine” po izboru časopisa “Zaposlena” ove je godine ponijela dramska spisateljica Tena Štivičić koju je žiri izabrao između pet iznimnih žena, a svima je zajedničko da su uspjeh, znanje i kreativnost potvrdile i izvan granica Hrvatske 

Titulu “Žena godine” po izboru časopisa “Zaposlena” ove je godine ponijela dramska spisateljica Tena Štivičić koju je žiri izabrao između pet iznimnih žena, a svima je zajedničko da su uspjeh, znanje i kreativnost potvrdile i izvan granica Hrvatske.
Tena Štivičić najboljom je proglašena na tradicionalnom izboru za “Ženu godine” na Oleander terasi zagrebačkog hotela Esplanade, nedavno održanom pod pokroviteljstvom Grada Zagreba i u organizaciji časopisa “Zaposlena”.
U konkurenciji su bile i znanstvenica Prirodoslovno matematičkog fakulteta Rosa Karlić, modna dizajnerica Katarina Džale, osnivačica Helpbalkans.org Martina Čuljak i predsjednica Hrvatske udruge poslodavaca Gordana Deranja.
“Riječ je o fascinantnom nizu žena koje su postigle iznimne rezultate, pa i u pretežno muškim zanimanjima, tako da mi je iznimna čast što sam među njima”, rekla je Tena Štivičić, dramska spisateljica s tekstovima na svjetskim pozornicama.
Za svoju dramu “3 Winters”, Tri zime, dobila je u New Yorku nagradu Susan Smith Blackburn, najstariju i najcjenjeniju nagradu koja se dodjeljuje dramskim spisateljicama s engleskog govornog područja. Tu je nagradu dobila za dramu koja je imala premijeru u londonskom National Theatreu, a govori o obiteljskoj priči smještenoj u Zagrebu koja prati nekoliko generacija iznimnih žena. Njezina najuspješnija drama jest “Fragile” izvedena u Hrvatskoj, Njemačkoj, Sloveniji, Velikoj Britaniji, Turskoj i Austriji.
(tportal.hr/hina)