Tena Štivičić diplomirala je dramaturgiju na zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti 2001., a 2004. magistrirala je na londonskom Goldsmiths Collegeu, na odsjeku za dramsko pismo. Od tada živi i radi u Londonu i Zagrebu, a piše na hrvatskom i engleskom

Književna večer sa Tenom Štivičić u sklopu programa Ljeto na Zrinjevcu održana je na najljepšem zagrebačkom parku 12. srpnja.
Tena Štivičić (Zagreb, 1977.) diplomirala je dramaturgiju na zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti 2001., a 2004. magistrirala je na londonskom Goldsmiths Collegeu, na odsjeku za dramsko pismo. Od tada živi i radi u Londonu i Zagrebu, a piše na hrvatskom i engleskom. Njezine se drame izvode u brojnim europskim zemljama, prevedene su na mnoge jezike i dobile mnoge nagrade, među kojima Europsku autorsku nagradu i Nagradu za inovativnost na Heidelberger Stückemarktu 2008.
Drama Three Winters, pisana na engleskom jeziku, izvedena je u National Theatre u Londonu krajem 2014. i osvojila prestižnu nagradu koja se dodjeljuje spisateljicama s cijelog engleskog govornog područja, Susan Smith Blackburn za 2015.
Drame Nemreš pobjeć od nedjelje, Dvije i Fragile! objavljene su u knjizi Dvije i druge (Profil 2008.), a drame Sedam dana u Zagrebu, Krijesnice i Nevidljivi u zbirci Nevidljivi u izdavačkoj kući Hena com. Hena com također je objavila i hrvatsko izdanje Tri zime.
Dvije zbirke kolumni Odbrojavanje (2007.) i Vrag ne spava (2010.) objavljene su u izdavačkoj kući Profil.
Drama Invisible (Nevidljivi), premijerno izvedena u Velikoj Britaniji 2011., trenutno je u pripremi kao igrani film.
(Culturenet.hr)