Pod pokroviteljstvom Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske započeo je drugi stupanj učenja hrvatskog jezika i kulture Udruge “Lesina”- Hvar. Ove školske godine tečaj je upisalo 23 talijanska državljana. Završne ispite održava prof. Ana Fonović iz Dopunske škole hrvatskog jezika u Trstu

Pod pokroviteljstvom Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske započeo je drugi stupanj učenja hrvatskog jezika i kulture Udruge “Lesina”-“Hvar”. Udruga je djelovanje započela 2012. godine u općini Santa Maria di Sala (VE), osnovana nakon bratimljenja grada Hvara i općine Santa Maria di Sala.
Od početne ideje promicanja prijateljstva i kulturne razmjene, Udruga “Lesina” širila je svoje aktivnosti i prema gospodarskoj suradnji, a kao kruna aktivnosti organiziran je tečaj hrvatskog jezika i kulture.
Tečaj je započeo 2014./2015. s upisanih 12 polaznika uglavnom talijanskih državljana, a nastavlja se i ove godine naprednim stupnjem učenja jezika u organizaciji prof. Ghilberta Pegorara, voditelja tečaja. Ove školske godine tečaj je upisalo 23 talijanska državljana. Završne ispite održava prof. Ana Fonović iz Dopunske škole hrvatskog jezika u Trstu.
Predsjednik udruge Paolo Bertoldo i dr. Matteo Tudor zahvaljuju Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske na dodijeljenom pokroviteljstvu koje je dodatni poticaj njihovim aktivnostima.
(it.mvep.hr)