U posjetu su, u pratnji učenika, bili ravnateljica OŠ „Matija Gubec“ Stanislava Stantić Prćić, koordinatorica HN u Srbiji Marina Balažev, učitelj HN u Srbiji Sanjin Ivašić i nastavnik Kristijan Milanković

Učenici OŠ „Matija Gubec“ boravili su od 24. do 26. ožujka u Makedoniji, a taj uzvratni posjet nastavak je suradnje započete prošle godine. U Makedoniji su, u pratnji učenika, bili ravnateljica Škole Stanislava Stantić Prćić, koordinatorica HN u Srbiji Marina Balažev, učitelj HN u Srbiji Sanjin Ivašić i nastavnik Kristijan Milanković.

Gosti i domaćini bili su smješteni u Tetovu, a sudjelovali su u bogatom programu, koji se sastojao od obilaska najvažnijih turističkih znamenitosti Skopja i Tetova. U program je bila uključena i predstava učenika hrvatske nastave u Tetovu i promocija njihove Zbirke pjesama. U završnome dijelu programa su učenici iz Tavankuta, Tetova i Skopja sudjelovali u zabavnome natjecanju o poznavanju hrvatske kulture.

Svi su sudionici natjecanja bili nagrađeni zahvaljujući Ministarstvu znanosti i obrazovanja RH i OŠ „Matija Gubec“. Pobjedničkim ekipama nagrade je uručila hrvatska veleposlanica u Makedoniji Danijela Barišić.

Projekt je realiziran zahvaljujući svesrdnoj podršci članova Hrvatsko-makedonskog društva „Tetovo“.

Tekst: Vedran Iskra