Za titulu najboljeg će se natjecati 11 orkestara iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Mađarske, Rumunjske, Slovenije i Srbije, dok će u revijalnom dijelu kao i svake godine, nastupiti zvijezde estrade

Svjetski tamburaški festival, šesti po redu „Tamburica fest 2013.“  bit će održan od 27. do 29. lipnja na Petrovaradinskoj tvrđavi, gdje će se za titulu najboljeg natjecati 11 orkestara iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Mađarske, Rumunjske, Slovenije i Srbije, dok će u revijalnom dijelu kao i svake godine, nastupiti zvijezde estrade.
Prema izboru Organizacijskog odbora Festivala, ovogodišnji predstavnici Srbije su TO „Mjesečina“ iz Sombora, TO „Belo Romlje“ iz Novog Sada i Ansambl „Biseri“ iz Subotice. Ostali sudionici su Tamburaški sastav „Pleter“ i TS „Ringišpil“ iz Hrvatske, TO „Mladi tamburaši sa Vrbasa“ iz Bosne i Hercegovine, TO „Staro vino“ iz Crne Gore, TO „Temišvarski spomenari“ iz Rumunjske, TS „Viniški tamburaši“ iz Slovenije i Tamburaški orkestar iz Baje iz Mađarske.
Stručni žiri, koji čine prof. Franjo Batorek (RH), prof. mr. Zoran Mulić i Ferenc Kovač (RS), dr. Mark Fory (SAD) i Miro Marinković (BiH), objavit će imena nagrađenih druge večeri Festivala, na svečanoj ceremoniji dodjele festivalskih nagrada.
(ZKVH)