Olja Savičević Ivančević turneju je započela na svjetski poznatom književnom festivalu u Mantovi, a uslijedila su još tri predstavljanja u Milanu, Firenci i Rimu

U proteklih desetak dana, na talijanskoj turneji koju je organizirao njezin talijanski izdavač L’Asino d’oro, Olja Savičević Ivančević predstavila je roman Adio kauboju koji je netom objavljen u Italiji. Predstavljanje talijanskoj publici Olja Savičević Ivančević započela je na svjetski poznatom književnom festivalu u Mantovi, gdje je promociju romana posjetilo pet stotina zainteresiranih čitatelja, izvijestio je njen hrvatski izdavač Sandorf.

“Adio kauboju je knjiga koja se kontinuirano piše, filmski roman, film u nastajanju, uvijek nevjerojatno emotivan”, tim je riječima Lella Costa, glumica i spisateljica te osebujni glas talijanske literarne scene, predstavila hrvatsku spisateljicu velikom auditoriju u Palazzo San Sebastiano u Mantovi.

Nakon festivalskih događanja, uslijedila su još tri predstavljanja u Milanu, Firenci i Rimu, na kojima je Savičević Ivančević svaki put razgovarala s drugim predstavljačima, urednicima i prevoditeljima.

Neposredno prije ove turneje, pohvale knjizi objavili su vodeći talijanski mediji poput Corriere della Serra, Internazionale i La Repubblica.
La Repubblica piše: „Olja Savičević opisuje Hrvatsku kroz oči generacije izgubljene u okrutnom ratu na rubovima Europe, starim fotografijama i novim turističkim prospektima.“

Roman Adio kauboju, dobitnik nagrade Tportala 2011. godine, dosad je objavljen u Njemačkoj, Španjolskoj, Švedskoj, Srbiji, Nizozemskoj, Velikoj Britaniji i SAD-u, a uskoro će izaći i na turskom i slovenskom jeziku.
(www.jutarnji.hr)