Osim u Brazilu, ‘Svećenikova djeca’ prikazuju se od 15. svibnja u Italiji, Švedskoj i Poljskoj, od srpnja u Danskoj, Mađarskoj i Južnoj Koreji, a u kolovozu u Njemačkoj

Filmsku komediju ‘Svećenikova djeca‘ redatelja Vinka Brešana, nastalu prema motivima istoimene drame Mate Matišića u produkciji Interfilma, nakon deset tjedana kinodistribucije u Brazilu pogledalo je više od 30.000 gledatelja.

Osim u Brazilu, ‘Svećenikova djeca’ prikazuju se od 15. svibnja u Italiji pod naslovom ‘Padre Vostro’, gdje su u prvom vikendu privukla više od 6.000 gledatelja. U Švedskoj i Poljskoj distribuirana su u mreži art kina, a prikazuju se i u Poljskoj pod naslovom ‘Ojciec Szpiler’.
Kako javlja HAVC , u srpnju 2014. započet će kinodistribucija u Danskoj, Mađarskoj i Južnoj Koreji, a u kolovozu u Njemačkoj.
Film Svećenikova djeca je u Hrvatskoj imao 158.000 gledatelja, a Europska filmska akademija nominirala ga je za europsku komediju godine u 2013. godini. Svjetski distributer filma je francuska distributerska kuća WIDE.
Podatke o gledanosti objavila je internetska stranica Box office Mojo
(jutarnji list)

Pogledajte isječak