Dan Crkva u Hrvata obilježava na blagdan Svete Obitelji koji će se na razini opće Crkve obilježiti u nedjelju, 14. siječnja

Svjetski dan selilaca i izbjeglica Crkva u Hrvata obilježava na blagdan Svete Obitelji koji će se na razini opće Crkve obilježiti u nedjelju, 14. siječnja. Papa Franje uputio je svoju Poruku za 104. Svjetski dan selilaca i izbjeglica na temu “Primiti, zaštititi, promicati i integrirati migrante i izbjeglice”. Papinu Poruku donosimo u cijelosti: www.ktabkbih.net.
Katolička Crkva u Sjedinjenim Američkim Državama već gotovo pedeset godina od 7. do 13. siječnja obilježava Nacionalni tjedan selilaštva. Biskupska konferencija SAD-a ističe da je to prigoda posebno razmatrati uvjete s kojima se suočavaju selioci, uključivši useljenike, izbjeglice, djecu kao i žrtve trgovine ljudima.
Američki biskupi ove su godine odabrali temu „Mnoga putovanja, jedna obitelj” kojom žele istaknuti da je selilaštvo zajedničko svim obiteljima, budući da svaka od njih u nekom trenutku svoga postojanja, bilo u dalekoj prošlosti ili nedavno, ima priču o tome.
Predsjednik BK SAD kardinal Daniel DiNardo osvrnuo se na brojne promjene koje su se događale u tijeku proteklih pet desetljeća u kojima se Tjedan obilježava, istaknuvši kako je ipak i ondašnjim i suvremenim migrantima zajednička želja za velikim blagoslovima koje nude mogućnosti u Americi.
(IKA)