O nastavi hrvatskog jezika, aktivnostima i zalaganju učenika govorio je učitelj HN Vedran Iskra . Učenici su prigodnom dramatizacijom slikovito prikazali sat hrvatskoga jezika, a prigodni recital je upotpunio predstavljanje pjesama koje su nastale tijekom protekle četiri godine

Zajednica Hrvata u Republici Makedoniji – ogranak Bitola i Nacionalna ustanova univerzitetska knjižnica „Sv. Kliment Ohridski“ organizirali su 18. ožujka predstavljanje Zbirke pjesama učenika HN u Makedoniji i zbirke pjesama Duše, učenice hrvatske nastave Magdalene Džunkovske u prostorijama knjižnice.

Promociju je otvorio nastup talentiranog učenika Muzičke škole u Skopju Darka Grozdanovskog.

O nastavi hrvatskog jezika, aktivnostima i zalaganju učenika govorio je učitelj HN Vedran Iskra. Učenici su prigodnom dramatizacijom slikovito prikazali sat hrvatskoga jezika, a prigodni recital je upotpunio predstavljanje pjesama koje su nastale tijekom protekle četiri godine. Tiskan je plakat i promotivni materijal koji je upotpunio predstavljanje aktivnosti hrvatske zajednice u Bitoli.

Proslavi je nazočila i hrvatska veleposlanica Danijela Barišić. Zbirku pjesama Duše predstavila je pjesnikinja Ljerka Tot Naumova, a najveću pozornost privukao je film o učenicima hrvatske nastave u Makedoniji.

Proslavu Svjetskog dana knjige organizirala je Jelena Petrovska, predstavnica Zajednice Hrvata u RM – ogranak Bitola i djelatnica Knjižnice.

Istoga dana organiziran je i radni sastanak veleposlanice Danijele Barišić sa članovima i predsjednikom Ogranka Hrvata u Bitoli Perom Dimitrovskim.

Tekst: Jelena Petrovska

  

Fotografije:

1-Pjesnikinja Ljerka Toth Naumova govorila je o pjesničkoj zbirci Duše
2-Hrvatska veleposlanica Danijela Barišić sa sudionicima promocije
3-Učenica Magdalena Džunkovska, autorica zbirke pjesama Duše