Novi grad za oko 2500 stanovnika imat će sve potrebne sadržaje, od hotela visoke kategorije, vila, marine do ambulante i vrtića, a sve u skladu s najvišim ekološkim i prostornim standardima

Švicarski investitor TFI Holding odlučio je uložiti više od milijardu i pol eura u projekt kod Šibenika koji će promijeniti sliku hrvatskog turizma, ali i poručiti potencijalnim investitorima da se isplati ulagati u ovaj dio svijeta.
Sedam godina i šezdeset milijuna eura bilo je potrebno kako bi se kupilo zemljište u Zablaću pokraj Šibenika za izgradnju novoga gradskog naselja. Švicarci su spremni za početak radova čim se dovrši detaljni urbanistički plan, što se očekuje krajem godine s obzirom na to da je GUP usuglašen.
Novi grad za oko 2500 stanovnika imat će sve potrebne sadržaje, od hotela visoke kategorije, vila, marine do ambulante i vrtića, a sve u skladu s najvišim ekološkim i prostornim standardima, na čemu je investitor inzistirao.
Sve dosadašnje administracije grada Šibenika dale su potporu jer će to za grad značiti milijunske komunalne doprinose i stotine novih radnih mjesta.
Investitor očekuje da će na taj način produljiti turističku sezonu u Šibeniku na gotovo cijelu godinu i time dati potpuno nov impuls turizmu u Hrvatskoj.
(http://liderpress.hr)