Hrvatski izvandomovinski katolički vjernici hodočastit će ovoga vikenda u marijanska svetišta Skandinavije, Irske i Njemačke

Tradicionalno hodočašće skandinavskih Hrvata na grob svete Brigite u Vadstenu održat će se u subotu, 26. svibnja, devetnaesti put u nizu. Euharistijsko slavlje u 11.30 sati predvodit će gospićko-senjski biskup Zdenko Križić. Nakon mise bit će druženje uz ručak te nastup Slavonskih lola.
Hodočašće vjernika Hrvatske katolički misije Dublin u Knock, irsko nacionalno marijansko svetište održat će se u subotu, 26. svibnja. Hodočasničko euharistijsko slavlje u 15.00 sati predvodi đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić.
Tradicionalno hodočašće svih hrvatskih zajednica iz biskupije Rottenburg-Stuttgart u Marijino svetište Zwiefalten održat će se na svetkovinu Presvetog Trojstva u nedjelju, 27. svibnja. Od 10.00 sati vjernici će imati prigodu za ispovijed. U 11.00 sati kreće procesija, a potom euharistijsko slavlje predvodi mjesni biskup dr. Gebhard Fürst. Nakon mise slijedi ručak i kulturno-zabavni program, a hodočašće će završiti u 17 sati klanjanjem i blagoslovom s Presvetim. (IKA)
46. hodočašće Hrvata u marijansko svetište u Birnauu bit će u nedjelju, 27. svibnja s početkom u 11.00 sati. Svetu će misu predvoditi pomoćni vrhbosanski biskup mons. dr. Pero Sudar, koji će ujedno podijeliti i sakrament sv. potvrde.
(Hrvatska-katolicka-misija-Singen-Villingen