Uskrsnuće je proslavljeno u srijemskomitrovačkoj katedrali Svetog Dimitrija, đakona i mučenika, uz sudjelovanje velikog broja vjernika. Slavlje je predvodio srijemski biskup Đuro Gašparović u zajedništvu sa župnikom i generalnim vikarom mons. Eduardom Španovićem. Vlč. Mario Paradžik slavio je svetkovinu u povjerenoj mu župi Laćarak, dok je župni vikar Željko Štimac misna slavlja svetkovine slavio u filijalama

Svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega svečano je proslavljena 27. ožujka u srijemskomitrovačkoj katedrali Svetog Dimitrija, đakona i mučenika, uz sudjelovanje velikog broja vjernika. Slavlje je predvodio srijemski biskup Đuro Gašparović u zajedništvu sa župnikom i generalnim vikarom mons. Eduardom Španovićem. Vlč. Mario Paradžik slavio je svetkovinu u povjerenoj mu župi Laćarak, dok je župni vikar Željko Štimac misna slavlja svetkovine slavio u filijalama.
Na Veliku subotu navečer, 26. ožujka, u srijemskomitrovačkoj prvostolnici obrede Uskrsnoga bdijenja predvodio je srijemski biskup Đuro Gašparović u zajedništvu s generalnim vikarom i župnikom Eduardom Španovićem, pastoralnim suradnicima i velikim brojem vjernika. Slavlje bdijenja počelo je blagoslovom ognja, ukrašavanjem i paljenjem uskrsne svijeće, čije se svjetlo u procesiji pronijeto kroz katedralu koju je osvijetlilo. Potom je hvalospjev uskrsnoj svijeći otpjevao župnik Španović, te je uslijedila Služba riječi u kojoj su navještena čitanja o stvaranju svijeta, izlasku iz Egipta i spomenu kršćanske zajednice.
Blagoslovom vode i obnovom krsnih obećanja uslijedila je krsna služba, nakon koje je župnik krstio troje kandidata koji su pripravljeni za krštenje, a biskup je podijelio sakrament potvrde za šesnaestoro krizmanika. Potom je, nakon obnove krsnih obećanja vjernika, biskup prošao kroz katedralu te poškropio vjernike blagoslovljenom vodom te je nastavljena euharistijska služba. Obrede Velikog petka, 25. ožujka, predvodio je u srijemskomitrovačkoj katedrali Svetog Dimitrija, đakona i mučenika, srijemski biskup Đuro Gašparović uz sudjelovanje župnika i generalnog vikara Eduarda Španovića, Marija Paradžika, župnika u Laćarku, Željka Štimca, župnog vikara i velikog broja vjernika.
Obredi Velikog petka počeli su ulaznom procesijom u tišini i prostracijom ispred glavnog oltara. Uslijedila je Služba riječi u kojoj je nakon čitanja pjevana Muka Gospodina Isusa Krista po Ivanu. Muku su pjevali generalni vikar Španović, župni vikar Štimac i katedralni zbor Sveta Cecilija pod vodstvom sestre Cecilije Tomkić.
Na Veliki četvrtak, 24. ožujka, slavljena je Misa posvete i blagoslova ulja i susret svećenika Srijemske biskupije u katedrali u Srijemskoj Mitrovici. Uz generalnog vikara mons. Eduarda Španovića i sve ostale svećenike biskupije i grkokatoličke župnike u Srijemu, misno slavlje predvodio je srijemski biskup Đuro Gašparović. Na početku slavlja biskup je pozdravio sve okupljene svećenike i Kristove vjernike laike, župljane župe Srijemska Mitrovica.
U nastavku misnog slavlja okupljeni svećenici obnovili su svoja svećenička obećanja, a biskup Gašparović posvetio je krizmano ulje. Liturgijsko slavlje animirao je katedralni i župni zbor, pod vodstvom s. Cecilije Tomkić. Nakon mise svećenici su se u župnoj dvorani susreli s biskupom Gašparovićem, koji je govorio o značenju Božjeg milosrđa i primjeni u svećeničkom i vjerničkom životu.
(IKA)