Više od 300 uzvanika u Hrvatskom centru u Los Angelesu, pod pokroviteljstvom dobrotvorne funadcije Libertas, sudjelovalo je na 24. proslavi Feste svetog Vlaha na zapadnoj obali Sjedinjenih Američkih Država

Više od 300 uzvanika 8. veljače je u Hrvatskom centru u Los Angelesu, pod pokroviteljstvom dobrotvorne funadcije Libertas, sudjelovalo na 24. proslavi Feste svetog Vlaha na zapadnoj obali Sjedinjenih Američkih Država.
Proslava je počela svetom misom u crkvi Svetog Ante te nastavljena potom u centru svečanom večerom. Ovogodišnji festanjuli bili su gospođa Neda Fabris i gospar Ivo Ivanković. Održana je procesija barjaka, a himnu svetog Vlaha otpjevala je mlada i talentirana Michelle Rodriguez-Stražičić. Goste je zabavljao mladi dubrovački trubadur Ivo Capurso. Veliki pljesak dobili su najmlađi, većinom djeca hrvatske škole, koja su otplesala Linđo. Sve je posebno oduševila Ljiljana Nikolovska sa svojim evergreen pjesmama. Program je vodila filmska producentica, dobitnica dva Emmyja, Brenda Brkušić Milinković sa suprugom Mikeom.
Proslavi je prisustvovala Ane Rodriguez Stražičić s kćerkom Michellom te suprugom, koja je predstavila svoju novu knjigu ‘Iz komina Ane Mljećke’. Dio od prodaje knjige donirala je za stipendijski fond ‘Ante i Evelyn Mrgudić’. Na večeri se serviralo vino pinot grigio ‘Libertas’ proizvedeno u vinogradima Iva Basora iz Watsonville. Njegova kćer Luci je u konavoskoj nošnji svim uzvanicima zaželjela dobrodošlicu, uz suhe smokve i rakiju. Osim osoblja konzulata RH u Los Angelesu, proslavi je nazočio i Mike Antonovich, dugogodisnji vjećnik i župan Los Angelesa.
Posebnu čast i pažnju dobio je dugogodišnji svećenik crkve Svetog Ante, msgr. Srećko Diomartich, sudionik sve dvadeset i četiri dosadašnje proslave Feste u Los Angelesu.

Fotografije

Tekst: Mariana Hazdovac