Svetu misu predvodio je don Ivo Ćorić, a dječji zbor Katedrale, koji čini oko 60 vjeroučenika i tridesetak svirača Mandolinskog orkestra „Tripo Tomas“, uveličali su proslavu. Sveti Nikola je nakon kratkog razgovora s mališanima podijelio dvije stotine i pedeset slatkih paketića

Priprava za Božić, adventsko vrijeme donosi blagdan osobito svetkovan u kotorskoj katedrali Svetoga Tripuna. Sveti Nikola, zaštitnik pomoraca, ribara i djece okupio je mnogobrojne štovatelje, među kojima su se osmijehom i vedrinom isticala djeca.

Svetu misu je 6. prosinca predvodio don Ivo Ćorić, a dječji zbor Katedrale, koji čini oko 60 vjeroučenika i tridesetak svirača Mandolinskog orkestra „Tripo Tomas“, uveličali su proslavu. Nekoliko vjeroučenika je spremilo i prigodne recitacije, a najveće oduševljenje je bila procesija Svetoga Nikole s malenim anđelima u pratnji.

Kotorski župnik don Anton Belan uputio je pozdrave svima prisutnima, a Sveti Nikola je nakon kratkog razgovora s mališanima podijelio dvije stotine i pedeset slatkih paketića.

Sliku Svetoga Nikole na njegovome oltaru čuvali su pripadnici Bokeljske mornarice.

Pogledajte fotogaleriju