U crkvi Sv. Bonifacija u Giessenu misno slavlje na hrvatskom jeziku je predvodio, propovijedao i podijelio sakrament potvrde mons. Neymeyer u suslavlju s voditeljem Hrvatske katoličke misije Giessen, članom Franjevačke provincije Bosne Srebrene fra Marijanom Petričevićem i uz asistenciju stalnog đakona Mate Valjana. Sakrament je primilo 31 djevojaka i mladića tamošnje misije. U HKM u Berlinu sakrament je primilo 69 krizmanika. Slavlje je predvodio sisački biskup mons. dr. Vlado Košić, uz koncelebraciju svećenika iz HKM Berlin, župnika fra Petra Čirka te dušobrižnika fra Radoslava Tolića i fra Ivana Macuta

Pomoćni biskup Mainza Ulrich Neymeyer pohodio je 18. svibnja Hrvatsku katoličku misiju Giessen i u toj prigodi podijelio sakrament potvrde. Slavlje je održano u punoj crkvi Sv. Bonifacija u Giessenu. Misno slavlje na hrvatskom jeziku je predvodio, propovijedao i podijelio sakrament potvrde mons. Neymeyer u suslavlju s voditeljem Hrvatske katoličke misije Giessen, članom Franjevačke provincije Bosne Srebrene fra Marijanom Petričevićem i uz asistenciju stalnog đakona Mate Valjana. Sakrament je primilo 31 djevojaka i mladića iz tamošnje misije. Mons Neymeyer je u propovijedi istaknuo kako su Hrvati u Njemačkoj, iako su daleko od svoje domovine, i ovdje u Njemačkoj u svojoj Crkvi te kako u Crkvi nema stranaca, koji na temelju krštenja i potvrde pripadaju istoj Crkvi.
U molitvi vjernika posebno se molilo za poplavljena područja u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj. Na kraju misnog slavlja vjernici misije Giessen darovali su u znak zahvalnosti mons. Neymeyeru prigodnu umjetničku sliku akademskog sklikara iz Yagreba Vladimira Blažanovića.
U subotu, 17. svibnja,.
(Adolf Polegubić, Hrvatski glas Berlin)