Yvan Del Sol iliti Sisčanin Ivica Rendulić je autor, kompozitor, interpret, aranžer, ton majstor, multi-instrumentalist, imitator, likovni umjetnik, profesor likovne umjetnosti …

Yvan Del Sol je autor, kompozitor, interpret, aranžer, ton majstor, multi-instrumentalist, imitator, likovni umjetnik, profesor likovne umjetnosti …

Sisčanin Ivica Yvan Rendulić u Francuskoj živi od 1985. godine. Uz hrvatsko, ima i francusko državljanstvo. Glazbom se bavi od ranog djetinjstva, kada se javlja i njegov likovni talent. U emisiji „ Subotom uvečer“ kao dvanaestogodišnji izvođač nastupa u pratnji Revijalnog orkestra Zagrebačke Radiotelevizije i zastupa Sisak pjesmom“Nemoj draga plakati” nekad dobro poznate grupe Pro Arte. Potom pjeva i nastupa na raznim lokalnim i nacionalnim festivalima.

Nakon što je upoznao Arsena Dedića, Huseina Hasanefendića, Jasenka Houru i Hrvoja Hegedušića, snima svoju pjesmu «Suzana». Na žalost, ne uspijeva snimiti LP sa svojom Sisačkom grupom “Banane” za nekadašnju diskografsku kuću “Suzy”.

Yvan je danas autor od oko 600 glazbeno – kreativnih radova i pjesama na hrvatskome, francuskome i engleskome jeziku. Oko 200 ih je snimio u svom privatnom studiju u Francuskoj gdje pjeva, svira i aranžira.

Yvan je aktivan i kao slikar. Godine 1992. u Cannesu portretira Sharon Stone.

Uz privatnu školu slikanja, ovaj svestrani umjetnik do sada je izdao 10 studijskih albuma, neke u produkciji diskografske kuće Zimbalam.
(www.moja-domovina.net)