Biskup Johannes Hermannes Jozefus van den Hende zaredit će u katedrali Sv. Lovre i sv. Elizabete za svećenika vlč. Borisa Plavčića. Mladu misu vlč. Plavčić proslavit će u roterdamskoj katedrali, gdje se svake nedjelje okupljaju Hrvati

Roterdamski biskup Johannes Hermannes Jozefus van den Hende zaredit će u subotu, 28. svibnja u 11 sati u katedrali Sv. Lovre i sv. Elizabete u Rotterdamu za svećenika vlč. Borisa Plavčića.
Ovome se posebno raduje Hrvatska katolička župa Sv. Nikole Tavelića u Nizozemskoj sa sjedištem u Rotterdamu, jer je upravo ona iznjedrila ovo duhovno zvanje. Naime, vlč. Plavčić je rodom iz Zenice, živio je u Vitezu, a obitelj se radi liječenja njegove sestre 1998. godine preselila u Nizozemsku. Početkom rujna 2008. otišao je kao kandidat roterdamske biskupije u bogosloviju Het Willibrordhuis u Haarlem. Za đakona ga je u roterdamskoj katedrali 8. studenog prošle godine zaredio mjesni biskup JHJ van den Hende.
Mladu misu vlč. Plavčić proslavit će u nedjelju, 29. svibnja u 13 sati u roterdamskoj katedrali, gdje se svake nedjelje okupljaju Hrvati.
(IKA)