Svečanost povodom službenog ulaska Hrvatske u EU, koju su organizirali Veleposlanstvo Hrvatske i Delegacija EU u Podgorici, započela je intoniranjem himni Hrvatske, Crne Gore i Europske unije

Svečanost povodom službenog ulaska Hrvatske u Europsku uniju koju su organizirali Veleposlanstvo Hrvatske i Delegacija EU u Podgorici u 1. srpnja navečer započela je intoniranjem himni Hrvatske, Crne Gore i Europske unije.
Veleposlanica Ivana Sutlić Perić obraćajući se uzvanicima poželjela je Crnoj Gori da postane sljedeća 29.članica velike europske obitelji.
“Crna Gora, baš kao i moja domovina Hrvatska ima puno toga vrijednog autohtonog, neponovljivog za podariti puno većim nacijama od naših. To znaju i naše manjinske zajednice Crnogoraca u Hrvatskoj i Hrvata u Crnoj Gori, koje su lojalne zemljama u kojima žive”- kazala je Sutlić-Perić.
Veleposlanica se zahvalila svim uzvanicima, a posebno crnogorskim dužnosnicima koji su nazočili svečanosti u Zagrebu.
Svojim sunarodnjacima u Crnoj Gori uputila je čestitku u kojoj, između ostalog, kaže: “sretna nam i dugovječna bila naša nezavisnost i naša sposobnost življenja s drugima u velikoj europskoj zajednici.”
Brojne goste pozdravio je predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović i šef Delegacije EU u Crnoj Gori Mitja Drobnič.

Pogledajte fotografije i poslušajte govore