Putem live internet prijenosa (live streaming) na stranicama manifestacije moći ćete pratiti Folklorne večeri, Dječje jeseni, program svečanog otvorenja i svečani mimohod

Svečano otvaranje 49. Vinkovačkih jeseni, koje će započeti 19. rujna u 21,00 sat, središnja je svečanost koja će obilježiti današnji program. Glumci, vokalni solisti, solisti na tradicijskim glazbalima, tamburaški sastavi, kulturno-umjetnička društva i mnogi drugi, bit će dio scensko-glazbene priredbe, koju je i ove godine zamislila autorica Ana Cvenić.
Poslije svečanog otvorenja Vinkovačkih jeseni, na Glavnoj pozornici upriličit će se etno revija, kojoj je organizator Kulturni centar Gatalinka. Na njoj će se okupiti najbolji etno kreatori i frizeri, koji su ove godine izabrani kao najbolji na natjecanjima “Etno kreacija Hrvatske” i “Etno frizura Hrvatske”.
Na salašu Tena, nakon svečanog otvaranja, započet će Šokački divani, a goste će uz bogatu gastronomsku ponudu zabavljati Dike, Prijatelji, Berde band, Caprio, Đani Stipaničev, Miroslav Škoro i Klapa Kaše iz Dubrovnika, kao predstavnici klapa 48. Omiškog festivala
Dio izvođača, koji će nastupiti na Šokačkim divanima, predstavit će se i široj publici na pozornici Korzo.
Popratni dio programa 49. Vinkovačkih jeseni započet će otvorenjem 12. Jesenskog sajma gospodarstva i obrtništva, koji će se u Sportsko-rekreacijskom centru Lenije održavati do nedjelje. Sajam će biti otvoren za posjetitelje svakog dana od 9,00 do 19,00 sati.
Danas će se održati i prvi dan programa šeste po redu manifestacije Hip-Hop na Orionu. Oko 15,oo sati u plesnoj dvorani Folklornog ansambla Lisinski, vinkovačka Hip-hop skupina Just Too Crazy održat će otvoreni trening sa svima koji su to oduvijek htjeli, a nisu imali priliku. U 22,00 sata u Klubu Plus će započeti koncert na kojem će nastupiti Prti Bee Gee i Bvana, te Lil’ Bear.
U isto vrijeme, dakle u 22,oo sata, na stadionu Cibalije, održat će se Ultra tomorow party. Radi se o techno koncertu na kojem će nastupiti DJ-evi: Robzee VS Domex, Dee Kay, Danijel Boban VS Jaxx Pot, Dee Dee- Bob Rock, te specijalni gost Marc Times.
U zabavnom dijelu programa naći će se za svakog ponešto. No neće nedostajati ni edukacije. Naime, u dvorani Gimnazije u Vinkovcimau 11:30 će započeti javna tribina na temu: “Korištenje obnovljivih izvora energije u ruralnim područjima”, a u okviru EU projekta PROGRES.
U restoranu Barun Trenk u 16,00 sati će započeti gospodarski forum: “Energija iz obnovljivih izvora šumske i poljoprivredne biomase.
Putem live internet prijenosa (live streaming) na stranicama manifestacije www.vinkovackejeseni.hr moći ćete pratiti Folklorne večeri, Dječje jeseni, program svečanog otvorenja i svečani mimohod.