Na likovni natječaj pristiglo je ukupno 173 crteža, u kategoriji predškolski uzrast 40 radova iz pet vrtića, u kategoriji osnovnih škola 131 radova iz trinaest škola, te sedam radova u kategoriji srednja škola

Hrvatska državna samouprava godine 2018. u sklopu natjecateljskoga niza pod skupnim nazivom „Croatiada”, raspisala je likovni natječaj na temu: Povijest Hrvata.
Na likovni natječaj pristiglo je ukupno 173 crteža, u kategoriji predškolski uzrast 40 radova iz pet vrtića, u kategoriji osnovnih škola 131 radova iz trinaest škola, te sedam radova u kategoriji srednja škola. Pristigle radove vrednovala je likovna umjetnica Estera Šarkić.
Svečano proglašenje rezultata i dodjela nagrada bila je 27. veljače u galerijskom prostoru Croatice. Uime domaćina nazoćne je pozdravio Croaticin ravnatelj Čaba Horvath, uime organizatora HDS-ov predsjednik Ivan Gugan. Rezultate je priopćila i izložbu nagrađenih likovnih radova uredila referentica HDS-ova Ureda Eva Molnar Muić. Nagrade učenicima viših razreda osnovnih škola i srednjoškolcima uručio je veleposlanik Republike Hrvatske u Mađarskoj Mladen Andrlić.
(Kristina Goher / Hrvatski glasnik / MCC)