U organizaciji Ujedinjenih hrvatskih klubova NSW i Hrvatsko-australskog društvenog vijeća i u suradnji s Generalnim konzulatom RH održat će se svečana akademija i piknik u čast 25. obljetnice državnosti Republike Hrvatske

U organizaciji Ujedinjenih hrvatskih klubova NSW i Hrvatsko-australskog društvenog vijeća i u suradnji s Generalnim konzulatom Republike Hrvatske 25. lipnja će se održati svečana akademija i piknik u čast 25. obljetnice državnosti Republike Hrvatske.
Svečana akademija održat će se u velikoj društvenoj dvorani ” HD Sydney”u Punchbowlu, a piknik na zemljištu HK ” Kralj Tomislav” u Edensor Parku.
Prije svečane akademije organiziran je domjenak za počasne goste iz australskog i hrvatskog javnog i političkog života. U programu akademije kao gost večeri nastupa Hrvatski folklorni ansambl “Vukovar”. Kao i svake godine ulaz je besplatan, ali je potrebna rezervacija.
U nedjelju, 26. lipnja, na zemljištu HK “Kralj Tomislav, s početkom u 10 sati, počinje obiteljski piknik uz jelo, piće i glazbu.
Domaćin centralne proslave Dana državnosti RH svake godine je drugi klub, a ove je to HD”Sydney” Punchbowl. Sljedeć, 2017., bit će to HK “Kralj Tomislav”.

Tekst: Franjo Harmat