Četrdeset i šestero mladih Hrvata krizmao je u crkvu Svetog Križa (Heiligkreuz) u Bernu sarajevski kardinal Vinko Puljić

Četrdeset i šestero mladih Hrvata krizmao je u subotu, 24. svibnja 2014. sarajevski kardinal Vinko Puljić. Nije ovo bio izniman događaj samo za hrvatske vjernike, koji su ispunili crkvu Svetog Križa (Heiligkreuz) u Bernu, već i za župljane Švicarce. Christian Furrer, predsjednik župnog vijeća je u kratkom pozdravnom govoru rekao kako je kardinal Puljić prvi kardinal koji služi misu u ovoj modernoj crkvi. I sam kardinal bio je vrlo dirnut porukama dobrodošlice mladih krizmanika pa je u svojoj nadahnutoj propovijedi poručio mladima da se ne stide svoga korijenja. Spomenuo je i strašne poplave koje su zadesile naše krajeve. Voditelj misije fra Gojko Zovko je napomeno da će milodari ići za potrebe unesrećenih pa su vjernici bili vrlo darežljivi i skupili 6000 franka.
Fra Gojko je spomenuo da ovo nije jedina pomoć za ugrožena područja. – Otvorili smo naš misijski centar u Zähringerstrrasse te su ljudi donosili sve potrebno. Iz misijskoga kruha sv. Ante donirali smo 1000, a vjernici još 4000 franaka. Jedan transport već je otišao domovinu i pripremamo druge.
Zajedničko druženje s kardinalom nastavljeno je u župnoj dvorani gdje su bili posluženi sendviči i kolači.
(http://www.hrvati.ch)