Vjernici hrvatskih katoličkih zajednica, župa i misija u Njemačkoj proslavljaju blagdan sv. Nikole, djeci najdražeg sveca

Vjernici hrvatskih katoličkih zajednica, župa i misija u iseljeništvu proslavljaju blagdan sv. Nikole, djeci najdražeg sveca.
Proslava Nikolinja u Hrvatskoj katoličkoj župi Frankfurt održat će se u subotu, 2. prosinca s početkom u 18. 30 sati, u dvorani na adresi Arnsburger Str. 24, 60385 Frankfurt am Main.
Isti dan i Hrvatska katolička zajednica Mainz slavi blagdan sv. Nikole. U kulturno-zabavnom programu nastupi će misijski dječji zbor, mali i veliki folklor. Program u dvorani u Gustavsburgu (Hermann-Löns-Alee 19) započeti će u 19. 30 sati, a goste čeka i bogata tombola.
U subotu također proslavu sv. Nikole ima HKZ Darmstad. HKZ Darmstadt organizira proslavu u Sportskom i kulturnom centru u Pfungstadtu (Ringstr. 51) Ulaz je od 19 sati.

Hrvatska katolička župa Main-Taunus/Hochtaunus, sa sjedištem u Kelkheimu, proslavu Nikolinja ove godine će imati 9. prosinca u Kelkheimu, u gradskoj dvorani (Gagemring 6) s početkom u 18 sati.
U programu nastupaju pjesmom, recitacijom i plesom djeca i mladi HKŽ Main-Taunus/Hochtaunus i Hrvatske nastave. U zabavnom dijelu programa nastupit će glazbeni sastav Upitnik. Organizira se i tombola. Prihod je namijenjen u humanitarne svrhe organizatori mole sve koji su u mogućnosti i mogu sponzorirati bilo kakve nagrade da ih dostave u Hrvatski centar do 09.12. do 12 sati.
Na prvu nedjelju došašća blagdan Sv. Nikole proslavit će Hrvatska katolička misija u Koblenzu. Nakon sv. mise djeci će se podijeliti darovi uz zajednički dobrotvorni objed i druženje u dvorani ispod crkve Sv. Franje Asiškog u Koblenzu.
Nikolinjsko-božićno slavlje u HKM Offenbac održat će se u subotu 16.prosicna u dvorani Martinsee u Heusenstammu s početkom u 19.00 sati
(fenix-magazin.de)