Udruga kulturne akcije KULA već šestu godinu za redom uveseljava Korčulane i njihove goste organizirajući ŠUŠUR!

Festival od riči koji polako ulazi u tkivo grada i svakog kolovoza podjednako zabavi i educira svoju publiku.
ŠUŠUR je ovo ljeto posvetio nježnijem spolu. O ‘Ženama stijenama’ raspravljalo se na književnim tribinama; svoje žene heroine djeca su oslikavala na likovnoj radionici, a zabavljali su se podjednako muškarci i žene, bez obzira na rodnu pripadnost na završnom slavlju uz glazbu koja nadilazi spol, dob i jezik.
Budući da je književnost ženskog roda, ŠUŠUR! Festival od riči ove godine u goste su pozvani regionalne autorice i autori koje svojim djelima tematiziraju i propituju ženski identitet i rodnu kompartmentaliziranost. U kamenom krilu starog grada Korčule na trgu ispred crkve Sv. Marka, Vedrana Rudan /HR/ i Olja Savičević Ivančević /HR/ pričale su o svojim heroinama, LamijaBegagić /BiH/ i Tanja Šljivar /BiH, RS/ raspravljale o prisutnosti žena u književnosti i na kulturnoj sceni, a da ne ostane sve među ženama, Boris Miljković /RS/ i Sven Popović /HR/ rekli su što misle o muško-ženskim likovima i ulogama u postmoderističkom društvu. Za dobru atmosferu i duhovita, a pametna pitanja pobrinuo se rodno izbalansirani moderatorski duo Mime Simić i Dinka Kreha.
Druženje s književnicima nastavit će se večeras 07. kolovoza u nešto neformalnijem formatu na velikoj fešti u ljetnom kinu nakon službenog programa a za glazbeni program pobrinut će se DJ Ewox /RS/.
Dječja radionica radnog naziva “Žene stijene”, u suradnji s portalom djeca.hr održana je 6.8. ispred crkve Sv. Petra s ciljem zabave i edukacije mališana, a njihove rukotvorine mogu se susretati danima kasnije po korčulanskim štradama i pjacama.
Iza scene Festivala stoji 5 žena prijateljica s međunarodnim adresama od Beča, preko Beograda do Zagreba i Splita koje uz ljubav prema Korčuli vezuje i strast prema čitanju. Projekt su prepoznali i podržali Ministarstvo Kulture RH, fondacija Jan Michalski iz Švicarske, TZ Korčula, Proto iz Beograda i Korčula Hoteli, a realiziran je u partnerstvu s BLOCKFREI iz Beča i portalom djeca.hr

Program Festivala:
Nedjelja 6. i ponedjeljak 7. kolovoz u 21h
Pjaca ispred crkve Sv. Marka, Korčula

MEĐU žeNAMA
Nedjelja, 6. kolovoz, 21 h, Pjaca ispred crkve Sv. Marka
Sudjeluju: Olja Savičević Ivančević HR, Tanja Šljivar BiH/RS, Sven Popović HR
Ponedjeljak, 7. kolovoz., 21 h, Pjaca ispred crkve Sv. Marka
Sudjeluju: Vedrana Rudan HR, Boris Miljković RS, Lamija Begagić BiH
Fešta, 7. kolovoz Ljetnjo Kino, 23h DJ Evoks RS

Radionica za djecu “Žene stijene”
Nedjelja 6. kolovoz u 18 h
Pjaca ispred crkve Sv. Petra
(www.facebook.com)