Misija je organizirala je svoj tradicionalni godišnji susret na Zeltplatzu u Langgönsu. Nakon liturgijskog slavlja uslijedio je zabavni program uz bogata i raznolika domaća jela, različite igre za djecu, mlade i odrasle, te hrvatsku pjesmu

U nedjelju, 22. lipnja HKM Giessen organizirala je svoj tradicionalni susret na Zeltplatzu u Langgönsu. Ova po broju članova mala, ali teritorijalno razbacana misija proteže se od Alsfelda na sjeveru pa do Frankfurta na jugu, od Wetzlara na zapadu i skoro do Fulde na istoku. Susret misijskih podružnica organizira se uglavnom koncem mjeseca lipanja. Na taj se način proslavlja i 30. lipnja, Dan državnosti RH.
Susret redovito počinje sv. misom. Župnik fra Marijan Petričević i ovog puta znalački i doživljeno govorio o migracijskoj problematici hrvatskog naroda kroz povijest sve do današnjeg dana. Na početku propovijedi je citirao pjesmu Antuna Gustava Matoša “Stranac”. Homiliju je završio citatom pape Ivana Pavla II. koju je uputio Hrvatima prilikom davnog posjeta Mainzu.
Nakon liturgijskog slavlja uslijedio je zabavni program uz bogata i raznolika domaća jela, različite igre za djecu, mlade i odrasle, te hrvatsku pjesmu.
(www.croatia-presse.de)