Pisanicu, izložena na ulazu u dvorac Firedrichsfelde, u Tierparku, su u maniri naivne umjetnosti oslikali podravski slikari Josip Gregurić, Đuro Jaković, Stjepan Pongrac i Zlatko Štrfiček

Ovogodišnje prigodno izlaganje velike hrvatske uskrsne pisanice u Berlinu, veleposlanik Gordan Grlić Radman i direktor berlinskog Zoološkog vrta i Tierparka dr. Andreas Knieriem iskoristili su kao povod za susret i upoznavanje u Tierparku.
Veleposlanik je direktoru i djelatnicima Zoološkog vrta 5. travnja uručio prigodne darove predstavništva Podravke International Deutschland iz Münchena.
Podsjetimo, velika uskrsna pisanica dar je Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije berlinskoj općini Charlottenburg-Wilmersdorf i ove je godine uoči Uskrsa izložena na ulazu u dvorac Firedrichsfelde, u Tierparku, jednom od dva berlinska zoološka vrta.
Pisanicu, visine 2,05 i širine 1,5 metara, maštovito su u maniri naivne umjetnosti oslikali podravski slikari Josip Gregurić, Đuro Jaković, Stjepan Pongrac i Zlatko Štrfiček.
(de.mfa.hr)