Okupili su se sedamdesetogodišnjaci iz svih hrvatskih sela: 21 iz Karaševa, 3 iz Nermiđa, 2 iz Jabalča, 3 iz Lupaka, 4 iz Vodnika, 7 iz Ravnika i 10 iz Klokotiča

U sjedištu Zajedništva Hrvata se od 2008. naovamo svake godine priređuje svečana večera u čast generacije sedamdesetogodišnjaka, a na proslavu su pozvani svi pripadnici te generacije iz svih sedam hrvatskih naselja Karaš-severinske županije. U studenome prošle godine na red je došla i generacija rođena 1946., najbrojnija skupina vršnjaka koja se dosad odazvala pozivu.

Okupili su se sedamdesetogodišnjaci iz svih hrvatskih sela: 21 iz Karaševa, 3 iz Nermiđa, 2 iz Jabalča, 3 iz Lupaka, 4 iz Vodnika, 7 iz Ravnika i 10 iz Klokotiča. Slavljenici su prisustvovali svetoj misi u crkvi Marijina uznesenja u Karaševu, gdje im je velečasni Petar Rebedžila poželio, između ostalog, da se još dugi niz godina raduju životu i zdravlju zajedno sa svojim najmilijima.

Nakon mise sedamdesetogodišnjaci su krenuli prema sjedištu Zajedništva Hrvata. Zaustavili su se u amfiteatru gdje im je predsjednik Slobodan Ghera poželio dobrodošlicu. Večera je počela tradicionalnom molitvom, vlč. Petar Rebedžila potom je blagoslovio sve prisutne, a proslava je trajala do kasno u noć uz dobru glazbu. Svakom sudioniku je bilo uručeno prigodno priznanje i fotografije.

Među pozvanima bili su i Maria Bajka, Bojinca Lucacela, Marta Domaneanc, Martin Vorga i Petar Gera i Marjan Ocil.
(www.zhr-ucr.ro)