Susret su organizirali HKM Freiburg i Njemačko-hrvatsko društvo iz Freiburga, a o dr. Polegubiću i njegovim djelima govorio je Stjepan Herceg 

Susret s pjesnikom, pastoralnim teologom i novinarom, glavnim urednikom „Žive zajednice“, dr. Adolfom Polegubićem, članom Društva hrvatskih književnika, organiziran je 3. lipnja u Freiburgu im Breisgauu, u organizaciji Hrvatske katoličke misije Freiburg i Njemačko-hrvatskog društva iz Freiburga, u prostorijama Hrvatske katoličke misije u Freiburgu.

Na početku je nazočne pozdravio voditelj misije vlč. Veselko Župarić, svećenik Sarajevske nadbiskupije. Dr. Polegubića predstavio je Stjepan Herceg.

Pjesnik Polegubić je predstavio izbor iz svojim pjesama, poglavito iz dviju još neobjavljenih zbirki, što su okupljeni nagradili pljeskom.

Predsjednik Njemačko-hrvatskog društva iz Freiburga Zdravko Pavlović potom je pročitao meditaciju pod nazivom „Smisao čovjekova vremena“ iz autorove knjige meditacija „Čežnja za uzvišenim – Trenuci za razmišljanje“ iz 2010. Radi se o meditacijama koje je autor od 2002. do 2009. kazivao u emisiji „Radio Forum“ WDR-a iz Kölna u rubrici Katolička duhovna riječ – Trenuci za razmišljanje.

U trećem dijelu večeri Stjepan Herceg je predstavio novu knjigu dr. Polegubića „Dušobrižništvo za Hrvate u Njemačkoj“ za koju je u travnju ove godine dobio priznanje od Hrvatske matice iseljenika.

Susret je glazbeno obogatio student na Visokoj glazbenoj akademiji u Freiburgu Ante Mamula na harmonici.

Nakon riječi zahvale vlč. Župarića, Stjepana Hercega i dr. Polegubića svi su bili pozvani na nastavak druženja uz prigodni domjenak.
(Fenix Magazin)