U HKC Geelong održan je blagoslov prostora i kapele, a u HKC Clifton Hill u Melbourneu mons. Semren podijelio je i sakrament sv. potvrde za 11 mladih vjernika. Slavlju je, kao i sv. potvrdi nazočio i ravnatelj dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu Tomislav Markić

U subotu, 12. studenoga održan je blagoslov kapele i drugih prostora Hrvatskoga katoličkog centra u Geelongu. Slavlje je predvodio nadbiskup Melbournea mons. Denis Hart, uz sudjelovanje banjolučkoga pomoćnog biskupa fra Marka Semrena i hrvatskih dušobrižnika iz cijele Australije.

Domaćin je bio voditelj HKC Geelong vlč. Luka Pranjić. Slavlju je prisustvovao i Tomislav Markić, ravnatelj dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu.

U nedjelju, 13. studenoga, vjernici Hrvatskoga katoličkog centra Clifton Hill u Melbourneu proslavili su svoga nebeskoga zaštitnika sv. Nikolu Tavelića, a predslavitelj mise mons. Semren podijelio je i sakrament sv. potvrde za 11 mladih vjernika. U HKC Clifton Hill djeluju mons. Bosiljko Rajić i vlč. Velimir Maglica. Jutarnju svetu misu služili su voditelj HKC Sunshine vlč. Josip Vranješ i Tomislav Markić, u crkvi sv. Leopolda Mandića. (www.croexpress.eu)