Rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željko Tanjić susreo se u petak, 19. prosinca s dvanaest članica Volonterske skupine HKS-a i njihovom voditeljicom mag. rel. ped. i kat. Valentinom Kanić

Na susretu se razgovaralo o aktivnostima Volonterske skupine i planovima za budući rad. Rektor je zahvalio studenticama volonterkama što zajednici daruju svoje vrijeme i volontiranjem promiču istinski duh HKS-a.
Vi ste jedno od važnih i lijepih lica našeg Sveučilišta koje brine o onima koji su u potrebi i time se očitujete na najbolji mogući način duh Hrvatskog katoličkog sveučilišta. Svakoj je zajednici potrebna i za nju važna takva grupa ljudi koja je snažno motivirana u pomaganju bližnjima u nevolji, u zalaganju za opće dobro i koja svojim djelovanjem i sama poziva i motivira druge na volontiranje. Znam da imate puno studentskih obaveza i da nije uvijek lako naći vremena za druge aktivnosti, a vi ste pokazali kako se to vrijeme koristi na najbolji mogući način. Hvala vam na tome! Svima vama želim da novorođeni Spasitelj da snage u vašem poslanju i isto vam tako želim obilje blagoslova u 2015. godine, rekao je u ovoj prigodi rektor Tanjić.
Svaka je volonterka dobila mali slatki dar. Na kraju susreta istaknuta je radost zbog uspješnih akcija koje su provedene u ovome semestru: plesne radionice za djecu iz domova za nezbrinutu djecu, dobrovoljno darivanje krvi i karitativna akcija „Božić u Betlehemu”. Vezano uz akciju „Božić u Betlehemu” voditeljica Volonterske skupine je izvijestila rektora o rezultatima akcije i radosno istaknula da je prikupljena velika količina stvari koje će u subotu, 20. prosinca biti prevezene u Karlovac gdje će članice Volonterske skupine posjetiti dvije kuće. U jednoj od tih kuća smještene su četiri majke s djecom, a u drugoj devet majki s djecom. U akciji je prikupljena hrana, kozmetika, nosilica za bebu i bočice, pribor za jelo, servis šalica, stolna lampa za djecu, knjige, videokazete, različite igračke, vreće za spavanje za djecu, posteljina, puno dječje odjeće, kao i novčani prilog u iznosu 2.130 kn. Uz studente u akciji su sudjelovali i djelatnici HKS-a, brojni članovi njihovih obitelji i prijatelji.

Izvor: Ika