Predstojnik Milas primio je predsjednika Hrvatske državne samouprave u Mađarskoj (HDS) Ivana Gugana i voditelja ureda HDS-a i predsjednika hrvatske županijske samouprave Somogy Jozu Solgu. Tema sastanka bio je položaj hrvatske nacionalne manjine u Mađarskoj te suradnja s domovinom Hrvatskom

U Državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske predstojnik Zvonko Milas primio je 28. travnja predsjednika Hrvatske državne samouprave u Mađarskoj (HDS) Ivana Gugana i voditelja ureda HDS-a i predsjednika hrvatske županijske samouprave Somogy Jozu Solgu. Tema sastanka bio je položaj hrvatske nacionalne manjine u Mađarskoj te suradnja s domovinom Hrvatskom.
Predstojnik Milas je izrazio zadovoljstvo činjenicom što će se ove jeseni u Hrvatskom obrazovnom centru „Miroslav Krleža“ u Pečuhu nastava odvijati u dva odjela prvog razreda. „Zanimanje za pohađanje nastave na hrvatskom jeziku rezultat je svih aktivnosti i dobre organiziranosti hrvatske manjine u Mađarskoj. Svi vaši napori i sva postignuća i nas u Hrvatskoj čine ponosnim“, rekao je predstojnik Milas i dodao kako će Državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske i nadalje aktivno pružati podršku Hrvatima u Mađarskoj.
(www.hrvatiizvanrh.hr)