Susret ministranata i ministrantica iz hrvatskih katoličkih župa i misija iz bavarskoga pastoralnog područja započeo je misnim slavljem u crkvi Sv. Ludwiga

Susret ministranata i ministrantica iz hrvatskih katoličkih župa i misija iz bavarskoga pastoralnog područja održan je na blagdan sv. Josipa Radnika, 1. svibnja, u Hrvatskoj katoličkoj misiji Nürnberg.
Susret je započeo misnim slavljem u crkvi Sv. Ludwiga, koju je predvodio i propovijedao dušobrižnik u toj misiji don Filip Tomić, u suslavlju s voditeljem HKM Nürnberg don Stjepanom Matijevićem, don Matom Križićem (Ingolstadt), dr. don Rudijem Palošem (Bamberg), fra Franom Čugurom (Rosenheim), fra Ivanom Čugurom (Freising), fra Filipom Minicom (München) i fra Petrom Komljenovićem (München) te uz asistenciju trajnog đakona Mate Kutleše (München). U pratnji ministrantica i ministranata bili su i pastoralna suradnica s. Marta Barišić (Augsburg) i pastoralni suradnici Ilija Čolić (Freising) i Mirko Kapetanović (Rosenheim).
U uvodnoj je riječi don Filip Tomić kazao kao je susret ministranata veliki i lijepi dar, koji je Gospodin darovao. Na kraju je pozdravnu riječ ministrantima, svećenicima, pastoralnim suradnicima i svima okupljenima uputio voditelj misije don Stjepan Matijević, koji je podsjetio kako je toga dana 1995. u domovini Hrvatskoj bila Vojno redarstvena operacija ”Bljesak”. Misno slavlje uveličala je skupina djece i mladih iz HKM Ingolstadt pod vodstvom Ružice Lukač, koje su okupljeni nagradili velikim pljeskom. Nakon misnog slavlja na obližnjem igralištu priređena je okrepa, a potom i natjecanja u nogometu (mlađi i stariji), graničarima (mlađi i stariji), trčanje na 100 m i skok u dalj.
(www.laudato.hr</a>)”