U Hamburgu je održan Susret hrvatskih studenata iz cijele Njemačke pod nazivom “Ojačajmo omladinu”. Sudjelovali su studenti iz sedam njemačkih gradova: Berlina, Münchena, Frankfurta, Kassela, Kölna, Heidelberga i Tübingena

U Hamburgu je 17 . listopada održan Susret hrvatskih studenata iz cijele Njemačke pod nazivom “Ojačajmo omladinu” . Radionica za studente je nastala u suradnji Hrvatskog svjetskog kongresa u Njemačkoj (HSKNJ) i BAGIV-a, uz pokroviteljstvo Aktion Menscha.
Program u Hamburgu bio je podijeljen u dva dijela. Prvi dio vodio je predsjednik HSKNJ Danijel Lučić te objasnio potrebe i važnost osnivanja udruga hrvatskih studenata. Nakon uvoda o radu Hrvatskog svjetskog kongresa u Njemačkoj (HSKNJ), predstavljen je kratki vodič „kako osnivati udrugu“, kako prijaviti udrugu po propisima u registar udruga te usklađivanje statuta s odredbama Zakona o udrugama.
U drugom dijelu je referentica za integraciju, Ivana Drmić, sa studentima odradila temu „odnosi s javnošću“. Pozadina susreta studenata je strategija HSKNJ, s kojom želi dati poticaj mladima u trećoj generaciji. Sudjelovali su studenti iz sedam njemačkih gradova: Berlina, Münchena, Frankfurta, Kassela, Kölna, Heidelberga i Tübingena. (Fenix magazin)