Predsjednicu su srdačno dočekali svi: od predstavnika Hrvatske zajednice, Brođana, Croatije, Mažuranića, ogranka HDZ-a Stjepan Radić, KK Croatije, HSK, Hrvatskog gospodarskog saveza pa do Župskog vijeća i sve trojice svećenika iz HKM u Berlinu

Iako susret o nije bio u službenom programu boravka hrvatske predsjednice u Berlinu, izazvao je veliku pozornost. Riječ je o susretu Kolinde Grabar Kitarović s predstavnicima hrvatskih društava i udruženja, od kojih su neki došli i iz Frankfuta i Münchena. Odigrao se u Veleposlanstvu RH u vremenu između susreta s kancelarkom Merkel i večernjeg predavanja u Europskoj akademiji Berlin.
Predsjednicu su srdačno dočekali svi: od predstavnika Hrvatske zajednice, Brođana, Croatije, Mažuranića, ogranka HDZ-a Stjepan Radić, KK Croatije, Hrvatskog svjetskog kongresa, Hrvatskog gospodarskog saveza pa do Župskog vijeća i sve trojice svećenika iz Hrvatske katoličke misije u Berlinu. Predsjednica je primila prigodne darove, razgovarala i fotografirala se sa svima.
-Još jednom hvala na dolasku, na svemu što ste učinili i što ćete učiniti za našu hrvatsku domovinu i za BiH u ime svih naših Hrvata iz Bosne i Hercegovine. Svima vama želim osobno dobro i veselim se i daljem razgovoru i druženju s vama a vjerujem da će ovakvih susreta pred nama biti još puno. Hvala vam lijepa i svako dobro, rekla je, među inim, Kolinda Grabar Kitarović.

Opširniji tekst i fotogalerija