Nakon sv. mise, uslijedio je koncert dubrovačkog mješovitog zbora Libertas pod ravnanjem Viktora Lenerta i uz pratnju dubrovačke pijanistice Ivane Jelača. Duška Madunić, predsjednica Zajednice Hrvata Veneto i Maja Mozara, voditeljica ureda Hrvatske matice iseljenika u Dubrovniku pozdravile su sve nazočne te zahvalile domaćinima na gostoprimstvu

U svetištu sv. Leopolda Bogdana Mandića u Padovi, 19. svibnja, otpočela je dvodnevna proslava Mandićeva i XII. Susret Hrvata u Italiji, u organizaciji Hrvatske zajednice u Venetu i Hrvatske matice iseljenika – podružnica Dubrovnik.
Mnogobrojni sudionici susreta, kako Hrvati u Italiji tako i hodočasnici iz Republike Hrvatske, Republike Slovenije mogli suuživati u vrlo bogatom i raznovrsnom programu ispunjenom duhovnim, edukativnim i kulturnim sadržajem.
Susretu su nazočili: Neven Pelicarić, izvanredni i opunomoćeni veleposlanik RH pri Svetoj Stolici, gk RH u Trstu Nevenka Grdinić i gk RH u Milanu Iva Pavić te predstavnici Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH, savjetnica Draženka Arar, načelnica Dubravka Severinski i voditelj Alen Matanić.
Program je otpočeo u popodnevnim satima klanjanjem pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, nakon čega je uslijedilo predavanje don Roza Palića na temu “Očinstvo i majčinstvo – odraz Božje ljubavi”.
Nakon predavanja uslijedilo je euharistijsko slavlje koje je predvodio don Rozo Palić, a koncelebrirao don Miljenko Babaić , dekan Stonskog dekanata iz Dubrovačke biskupije.

Nakon sv. mise, uslijedio je koncert dubrovačkog mješovitog zbora Libertas pod ravnanjem Viktora Lenerta i uz pratnju dubrovačke pijanistice Ivane Jelača, koja s njima surađuje zadnjih godinu i pol. Duška Madunić, predsjednica Zajednice Hrvata Veneto i Maja Mozara, voditeljica ureda Hrvatske matice iseljenika u Dubrovniku pozdravile su sve nazočne te zahvalile domaćinima na gostoprimstvu.
Predstavljajući zbor Libertas, Maja Mozara je, između ostaloga, istaknula kako je zbor na poseban način povezan sa sv. Leopoldom jer su pjesmom imali prigodu sudjelovati u programu i ispratiti relikviju tijela sv. Leopolda iz njegovog rodnog kraja. 

Fotogalerija 

Tekst i fotografije: Željko Tutnjević