Priznanje joj je donijela drama “Tri zime” koja se do veljače izvodila u The National Theatreu u Londonu. Međunarodna nagrada koja se dodjeljuje u Houstonu, New Yorku i Londonu ove je godine uručena 37. Put, a dodjeljuje se isključivo za djela pisana na engleskome

Tena Štivičić 2. ožujka je u New Yorku osvojila prestižnu, najstariju i najveću nagradu koja se dodjeljuje dramatičarkama – Susan Smith Blackburn Prize. Priznanje joj je donijela drama “Tri zime” koja se do veljače izvodila u The National Theatreu u Londonu.
Međunarodna nagrada koja se dodjeljuje u Houstonu, New Yorku i Londonu ove je godine uručena 37. put. Zanimljivo, dodjeljuje se isključivo za djela pisana na engleskome.
Teni Štivičić nagradu je na svečanosti u newyorškom kazalištu Playwright Horizons uručila Rebecca Hall, jedna od članica ovogodišnjeg žirija i dobitnica nagrada BAFTA-e i Emmy, izvijestio je kazališni portal Theatermania. Nagrada se sastoji od 25 tisuća dolara i grafike Willema de Kooninga.

Tena Štivičić bila je jedna od dvanaest finalistica izabranih među ukupno 140 nominiranih.
Nagradu Susan Smith Blackburn utemeljili su Emilie S. Kilgore i William Blackburn, a njome se odaje priznanje izvanrednim novim dramama koje su na engleskom jeziku napisale žene. Među prijašnjim laureatima su dobitnica nagrade Olivier Lucy Kirkwood (2014.) i dobitnica Pulitzerove nagrade Annie Baker (2013.).
(HRT)